Terugblik: Pinksterfeesten Delfzijl

Delfzijl – Voor de degene die net is bij gekomen van een zwaar pinksterweekend hebben wij de hoogte punten nog even op een rijtje gezet.

Afgelopen zaterdag werd de 143 editie van de pinksterfeesten in Delfzijl officieel geopend met een kanonschot afgevuurd door de burgemeester en Fester Oosterhuis, voorzitter van het Neptunus bestuur. Het verslag ziet u hier.

Voorafgaand aan de opening waren de kinderen aan de Singel Gracht al begonnen met de viswedstrijd georganiseerd door dierenspeciaalzaak Discus. Helaas is de uitslag van deze wedstrijd ons onbekend gebleven. (foto’s onder de tekst).

Tegelijk met de opening ging ook de eerste editie van de PinksterTrail van start. Dit nieuwe evenement waarbij deelnemers door diverse gebouwen in Delfzijl kwamen was een groot succes, de eerste editie telde maar liefst 540 deelnemers. Het verslag ziet u hier.

Op de zaterdagmiddag stond de tweede editie van Volle kracht over de Gracht op het programma. Ook dit evenement was ondanks het slechte weer een succes te noemen. Een groot aantal deelnemers deden een poging om als snelste bij de bel te zijn. Het verslag ziet u hier.

Op zondag eerste pinksterdag staat traditioneel het sliksleeën op het programma. Dit jaar waren er minder deelnemers dan voorgaande jaren ondanks het gunstige tijdstip. Ook dit jaar werden de sliksleewedstrijd gehouden vanaf een nieuwe locatie namelijk het strand. Het verslag ziet u hier.

Na het sliksleeën kon het publiek gelijk door naar de havenboulevard waar de Zotte Zondag los barstte. Met muziek, markt en rondvaarten werd het publiek vermaakt. Het verslag ziet u hier.

Tweede Pinksterdag is een dag van tradities. De dag begon met de aubade aan het Neptunus bestuur met een rijtour door het centrum en de wijk Oud-West, dit begeleid door muziek. Het verslag ziet u hier.

Aansluitend op dit rijtour vond op het Vennenplein een muzikale show plaats met optredens van muziekvereniging Koningin Wilhelmina en het Kamper Trompetterkorps aangevuld met een optreden van het Legacy Dance Team. Het verslag ziet u hier.

Na het programma op het Vennenplein ging het Dijkfeest los. Met optredens van Famke Louise, Tino Martin, Wir Sind Spitze en Helemaal Hollands. Ook dit jaar trok dit feest weer veel publiek. Het verslag ziet u hier.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2062″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button