Muzikale show op het Vennenplein trekt veel publiek

Delfzijl – Aansluitend aan de rijtour van het Neptunusbestuur op de Pinkstermaandag vond er op het Vennenplein een muzikale show plaats. Het Vennenplein kreeg dit jaar ook een andere indeling zodat, mede door het wegvallen van de Vennenflat, iedereen de optredens nog beter kan zien en horen.

Vanaf  11:00 uur gaven de meer dan 50 muzikanten van het Harmonieorkest en Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Farmsum/Delfzijl een feestelijk concert. Het programma met bekende Nederlandse meezingers werd aangevuld met prachtige popmuziek uit de jaren ’70 en jaren ’80 (met o.a. Billy Joel) en werken met stevig slagwerk.

Direct na het concert van “Koningin Wilhelmina”, gaf het Legacy Dance Team een dansshow. Dit team van 28 getalenteerde meiden zijn de vaste cheerleaders van de basketbalploeg Donar uit Groningen. Ze geven shows over de hele wereld, en zijn o.a. al in China, Amerika en Australië geweest.

Na de middag werd show hervat met dit jaar de junioren en senioren van het Kamper Trompetterkorps uit Kampen. Het Kamper Trompetterkorps behoort tot de top van Nederland. Optredens kenmerken zich door de hoge intensiteit in uitvoering en de muzikale impactmomenten. Discipline, meeslepend, eigenwijs en dynamisch zijn de kenmerken die garant staan voor de unieke stijl van het Kamper Trompetterkorps.

Nabij het Vennenplein stond de gerestaureerde Lommerts truck van Jan Westra zo’n beetje op de plek waar het allemaal begon voor de firma Lommerts. Deze Volvo F88 uit 1978 heeft een eigen leeg gewicht van 7700 Kg en een laadvermogen van 8800Kg, de kilometerstand is ongeveer 500.000 Km. Jan Westra en Sietse Boer zijn in juli 2018 gestart met het restaureren en waren na circa 1000 manuren in april 2019 klaar.

De truck trok veel bekijks niet alleen van oud personeel van de Firma Lommerts maar ook van de passanten die er toevallig langs kwamen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2059″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button