143e editie van de Pinksterfeesten in Delfzijl officieel van start gegaan

Delfzijl – De officiële opening van de Pinksterfeesten 2019 bij het Neptunus monument aan de Kustweg is een feit. Rond elf uur liep het Delfzijls Harmonie Orkest met in het gevolg het Neptunus-bestuur en de momenteel in de haven afgemeerde Mariniers naar het monument. De opening werd voltrokken met een kanonschot. De vlag van de KZ&RV Neptunus werd zoals ieder jaar gehesen door de leden van het Zeekadetkorps.

Hoewel Delfzijl dan al twee dagen bruist van de festiviteiten geldt dit moment als de officiële start. Het evenement is een begrip in de regio en daardoor niet meer weg te denken. Drie dagen lang zijn er van ‘s morgens vroeg tot diep in de nacht verschillende activiteiten en festiviteiten in en rond het centrum, de haven en op de dijk.

Tegelijk met de opening van de Pinksterfeesten ging ook de PinksterTrail van start. Een nieuw wandel/hardloopevenement waar bij deelnemers dwars door gebouwen op het parcours van 8 km kwamen. Later hierover een bericht op de site.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2050″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button