Aubade aan het Neptunusbestuur en rijtour met paard en wagen door Delfzijl

Delfzijl – De Pinksterfeesten in Delfzijl zijn vooral gebouwd op tradities. Een van die tradities is de Aubade door het Neptunus bestuur gevolgd door een rijtour met de burgemeester. De rijtour werd gedaan met paard en wagen van manege-stalhouderij ‘Biessum’.

Het gezelschap vertrok om 10:00 uur bij Hotel Boven Groningen en stopte bij restaurant Vecchia Roma aan de Willemsstraat daar wordt jaarlijks het eerste borreltje genuttigd. Na de borrel werd buiten het Neptunuslied gezongen, daarna werd onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Koningin Wilhelmina. Om 10.20 uur werd het bestuur door burgemeester Beukema ontvangen op het bordes van het gemeentehuis.

De rijtour vervolgde haar route door de wijk Oud-West via de rijksweg, Oude Schans met een stop bij Café Stad en Lande voor een zoute haring.

Vervolgens trok het gezelschap naar het centrum van Delfzijl om te stoppen bij cafetaria Rex. De rijtoer werd begeleid door muziekvereniging DHO en het Kamper Trompetterkorps.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2057″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button