fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Snelheidscontroles en verkeerskundig onderzoek om verkeersveiligheid op Stadsweg in Appingedam te verbeteren

Delfzijl – De gemeente Eemsdelta heeft toegezegd dat er maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid op de Stadsweg in Appingedam te verbeteren. Wethouder Pier Prins (CDA) reageerde gisteravond tijdens de raadsvergadering in Delfzijl op vragen van Jan Chris Wagenaar (PvdA).

“Een aantal weken geleden was er in Zandvoort een wedstrijd op een circuit die Max Verstappen heeft gewonnen. Maar ook in de gemeente Eemsdelta hebben we een circuit waar je met een paar snelle bochten over de Alberdaweg en de Rijksweg kan rijden”, aldus Wagenaar. Op de weg gebeuren regelmatig ongelukken, worden huisdieren doodgereden en kunnen kinderen niet meer veilig over de weg. “Mensen denken dat ze Max Verstappen zijn, maar hebben niet dezelfde kwaliteiten op de weg”.

Snelheidscontroles, bermen aanvullen en kantlijnen
Wethouder Prins wilde de vergelijking met Zandvoort niet maken, maar erkent wel het probleem en zegt dat het veel te maken heeft met het gedrag van automobilisten: “Het is daarom de bedoeling om snelheidsmetingen te gaan doen en handhavend op te treden. Aan de Stadsweg zijn de bermen eerder dit jaar aangevuld, de komende weken wordt dat weer opgepakt. Daarnaast zal dit jaar nog kantbelijning worden aangebracht wat een visueel versmallend effect heeft”.

Ook zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de Tjamsweersterbrug. Er zijn daarover gesprekken geweest met omwonenden waarin de gemeente heeft toegezegd een verkeerskundig onderzoek uit te gaan voeren naar de verkeersstromen. “Appingedam is gegroeid, en vooral de wijk Oling. Dit heeft gevolgen voor de verkeersstromen. We willen daarom kijken hoe we daar als gemeente op in kunnen spelen”, besluit wethouder Prins.

Omwonenden maken zich al langer zorgen om verkeersveiligheid
Omwonenden van de Stadsweg in Appingedam maken zich al enige tijd zorgen om de verkeersveiligheid van de weg. Bewoners zijn de vele ongevallen op deze weg meer dan zat, de klachten zijn met name de slechte berm en de hoge wegkanten. Automobilisten, fietsers en mensen op een scootmobiel moeten met regelmaat uitwijken voor tegenliggers. Met name door vrachtwagens en trekkers worden mensen gedwongen om de slechte berm in te sturen om een aanrijding te voorkomen.

Lees ook: Omwonenden maken zich zorgen om verkeersveiligheid op de Stadsweg in Appingedam na opnieuw een ongeval

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer