woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Statenfractie CDA: Kabinet moet belofte stopzetten gaswinning nakomen

Groningen – Onlangs maakte demissionair minister Blok bekend dat hij de mogelijkheid openhoudt om de komende jaren toch gas te winnen uit het Groningenveld. Die intentie staat haaks op de belofte van het kabinet bij monde van zijn voorganger Eric Wiebes om de gaswinning vervroegd stop te zetten in 2022. Het CDA Groningen dient vanmiddag mede namens een groot aantal partijen een motie in om het kabinet aan haar belofte te houden om de Groninger gaswinning definitief te beëindigen.

Fractievoorzitter Robert de Wit: “Als we de afgelopen periode iets hebben geleerd dan is het dat de overheid betrouwbaar moet zijn. Dit kabinet heeft de plicht om haar belofte aan gedupeerde Groningers na te komen.”

Het CDA constateert dat een terugtrekkende beweging van het ministerie van Economische Zaken het nu al stevig beschadigde vertrouwen van Groningers in het aardbevingsgebied in de overheid verder zal doen afbrokkelen. Het besluit tot stopzetting van de gaswinning is gebracht en ervaren als een belofte aan alle Groningers en in het bijzonder aan de vele gedupeerden. De overheid kan het zich niet veroorloven om dat uitzicht alsnog te ontnemen.

“De veiligheid van Groningers moet niet alleen in woorden maar ook in daden voor eens en voor altijd voorop worden gesteld. Het verder opendraaien van de gaskraan kan de genadeklap geven aan het nu al broze vertrouwen in de overheid.” aldus De Wit.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier