fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Omwonenden maken zich zorgen om verkeersveiligheid op de Stadsweg in Appingedam na opnieuw een ongeval

Appingedam – Omwonenden van de Stadsweg in Appingedam maken zich al enige tijd zorgen om de verkeersveiligheid van de weg. Bewoners zijn de vele ongevallen op deze weg meer dan zat, de klachten zijn met name de slechte berm en de hoge wegkanten. Automobilisten, fietsers en mensen op een scootmobiel moeten met regelmaat uitwijken voor tegenliggers. Met name door vrachtwagens en trekkers worden mensen gedwongen om de slechte berm in te sturen om een aanrijding te voorkomen.

Zo is er eerder al een vrouw in een scootmobiel in de sloot beland nadat ze aan de kant ging voor een tegenligger, door de hoge wegkant kantelde de scootmobiel. Ook heeft zich al een fietsster geblesseerd nadat haar enkel dubbel klapte toen ze van de fiets af stapte door dezelfde oorzaak. Daarnaast liggen er geregeld voertuigen in de naastgelegen sloot, met dit jaar nog een dodelijk slachtoffer tot gevolg.

Diverse klachten ingediend
De omwonenden van de weg hebben al diverse klachten bij de gemeente Appingedam ingediend. “Ook bij de nieuwe gemeente Eemsdelta hebben we klachten ingediend, maar er wordt weinig actie ondernomen”, vertelt een omwonende tegen Eemskrant. Ook zou de Stadsweg in het tweede kwartaal van belijning worden voorzien zodat de weg smaller zou gaan lijken en het de snelheid zou remmen. “Dit is tot op heden nog niet gebeurd. We hebben ook vrees voor meer overlast en ongevallen als de brug in de Tjamsweersterweg wordt vervangen en het drukker zal worden op de Stadsweg.”

Gemeente zegt belijning in vierde kwartaal aan te laten brengen
De gemeente Eemsdelta laat weten dat ze bekend zijn met de zorgen van de omwonenden. Volgens de gemeente zijn in het tweede kwartaal zijn op verschillende plekken bermen hersteld en verbeterd. De belijning wordt volgens planning in het vierde kwartaal aangebracht.

“De toezeggingen zijn niet uitgevoerd omdat we de uitvoeringsplanning niet hebben gehaald. Mede door Corona ontstonden er langere levertijden, externe leveranciers hebben bij vele werken vertraging opgelopen. De werkzaamheden staan nu ingepland voor het najaar”, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Overlast voorkomen door tijdig informeren
Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen, worden omwonenden en verkeer tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden aan de Tjamsweersterbrug, de stremming van de brug en de Westersingel en over de omleidingen.

Er zijn nog geen plannen om de Stadsweg tijdens de werkzaamheden af te sluiten voor doorgaand verkeer. “De situatie op de Stadsweg wordt in de gaten gehouden en, indien nodig, worden er aanvullende maatregelen genomen.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer