Warmste editie van de Zeemijlenloop in haar 10-jarig bestaan

Delfzijl – Dat de Zeemijlenloop in het najaar werd gehouden zou je vandaag tijdens de tiende editie van het loopevenement niet zeggen. Met bijna twintig graden was het aangenaam warm voor de toeschouwers, maar misschien voor sommige lopers alweer te warm. Om precies 14:00 uur ging een kleine 500 deelnemers vanaf de atletiekbaan op sportpark centrum van start op het parcours van vier zeemijlen (zo’n 7,4 kilometer).

Een kleine 23 minuten later kwam de eerste deelnemer over de finish op het Molenbergplein. De winst bij de mannen ging naar René Smith van Runners Stadskanaal met een tijd van 23 minuten en 1 seconde, Ben Stellingwerf van Loopgroep Bedum werd tweede met een tijd van 23:46 en de derde plaats was voor Gerard Vos uit Appingedam met een tijd van 24:00.

Bij de vrouwen ging de eerste plaats naar Hillie van der Wal van Loopgroep Gieten, de tweede plaats was voor Christien Koning van Loopgroep Aart Stigter en de derde plaats ging naar Femke Veldman van de Fivelstreek.

Het aantal deelnemers van de Zeemijlenloop lijkt elk jaar terug te lopen. Waar er in de hoogtijdagen nog ruim 1500 deelnemers waren, zijn er de afgelopen jaren niet meer dan 600 deelnemers aan de start verschenen.

Back to top button