De gekste haar- en modetrends van 2022

Nederland – Nu het jaar 2022 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op enkele van de gekste haar- en modetrends van het jaar. Van felgroen haar tot botsende patronen, we hebben het allemaal gezien dit jaar! Hier zijn slechts enkele van de meest buitensporige looks die in 2022 op straat te zien waren.

De top haartrends van 2022

Het is een wild jaar geweest, en dat zie je terug in de haartrends die het in 2022 voor het zeggen hebben. Van wilde kleuren tot out-of-the-box stijlen, mensen hebben geëxperimenteerd met hun haar als nooit tevoren. Hier zijn enkele van de populairste trends van het jaar:

Kleur: Een paar jaar geleden was ombré helemaal in. Maar in 2022 draait alles om kleurrijk haar. Van pastelroze tot neongroen, mensen verven hun haar allerlei gekke kleuren. En als je er nog niet aan toe bent om een heel hoofd in kleur te verven, is er altijd nog de optie van gekleurde highlights of zelfs maar een felgekleurde streep. Heat protection is zeer belangrijk, en heat protection verglijk je hier!

Stijlen: Vlechten waren al groot in 2020, maar in 2022 hebben ze nieuwe hoogten bereikt. Van fishtail vlechten tot waterval vlechten, er zijn eindeloos veel manieren om je haar met vlechten te stylen. En als je je gebruikelijke paardenstaart beu bent, probeer dan eens een gevlochten updo of zelfs een gevlochten topknot.

Knippen: De bob is terug! Deze klassieke stijl is bijgewerkt voor 2022 met een moderne twist. Denk aan choppy laagjes en een asymmetrisch silhouet. Als je op zoek bent naar iets spannenders, probeer dan een undercut of zelfs geschoren zijkanten. En de best geteste haarkrullers en -rollers vinden is makkelijker geworden!

De beste modetrends van 2022

Een van de grootste trends die we dit jaar zagen was een terugkeer naar meer klassieke stijlen. Na jaren van experimenteren beginnen mensen zich eindelijk te settelen en zich weer comfortabel te kleden. Dit betekent echter niet dat de stijl op de achtergrond is geraakt. We zien nog steeds veel unieke looks die zowel stijlvol als comfortabel zijn.

We hebben dit jaar ook een grote toename van duurzame mode gezien. Nu mensen zich meer bewust worden van de milieueffecten van hun kledingkeuzes, gaan ze steeds meer op zoek naar merken die duurzame materialen en productiemethoden gebruiken. Deze trend zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Tot slot zien we veel meer creativiteit op het gebied van haar en make-up. Mensen zijn niet langer bang om te experimenteren met verschillende kleuren en stijlen, en daar houden we van! We kunnen niet wachten om te zien wat het volgende jaar voor ons in petto heeft.

Back to top button