fbpx
30.3 C
Delfzijl
zondag 09 augustus 2020
Home Evenementen Veel publiek bij kerstconcert muziekleerlingen Constantijn Huygens en DSHO

Veel publiek bij kerstconcert muziekleerlingen Constantijn Huygens en DSHO

Appingedam – NeXt Generation, het gezamenlijk leerlingenorkest van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest en slagwerkensemble Constantijn Huygens, hebben vrijdagavond 11 december, samen met de leerlingen van het project muzikale vorming een spetterend concert weggegeven. Het concert vond plaats in de brede school Olingertil. De centrale hal was omgetoverd tot concertzaal en zat afgeladen vol met enthousiast publiek.

Het programma bestond, zoals het hoort bij een kerstconcert, uit bekende kerstliedjes zoals ‘midden in de winternacht’ en ‘the little drummer boy’. Maar ook andere bekende popliedjes werden door de leerlingen gespeeld, zoals ‘all about that bass’ en ‘I gotta feeling’.

De leerlingen van het project muzikale vorming hebben vanaf half oktober muziekles en hebben in deze korte tijd veel geleerd. Er werd door de leerlingen meegespeeld op blokfluit en klokkenspel. Ook meedansen konden de leerlingen goed! Het publiek beloonde de muzikale talentjes met een groot applaus.

Het leerlingenorkest NeXt Generation heeft tijdens het concert voor het eerst gespeeld in een gloednieuw concert outfit, flitsende blauwe poloshirts, mede mogelijk gemaakt door MF Shipping groep en Anita’s borduurstudio.

Na afloop van het concert werd het harde werken van de muzikale talenten beloond, met lekkere ranja en natuurlijk kerstkransjes. Voor het toegestroomde publiek, zo’n 150 man, was er koffie en thee beschikbaar.

loading...