10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:49

Dames en heren volleybalvereniging TRIAS boeken winst

Groningen – Zaterdagmiddag speelden de dames en heren naast elkaar in sporthal Selwerd Groningen. Beide teams wisten met een overwinning van het veld te stappen. De dames wonnen met 0-4, de heren met 2-3.

Dames
De dames van TRIAS zijn de laatste weken goed op dreef met 2 overwinningen op rij tegen koploper Donitas en vervolgens Volklubol.

In een vroege zaterdagmiddag wedstrijd (13.00 uur) moesten de dames het deze keer opnemen tegen de dames van Oryx. Om aansluiting te blijven houden met de top moest deze wedstrijd gewonnen worden.

Vanaf het begin lieten de gasten uit Appingedam/Delfzijl zien dat ze het jaar goed wilden afsluiten. Met zeer veel serve druk werd Oryx onder druk gezet wat direct resulteerde in een voorsprong. Het veldspel was goed verzorgd en met name de eerst tempo aanvalsters waren goed op dreef. Overtuigend ging de eerste set dan ook naar TRIAS (17-25).

De tweede set gaf een nagenoeg zelfde beeld. TRIAS wist de servedruk hoog te houden en ook aanvallend/verdedigend waren de gasten de betere. (16-25). In de derde set werd door Oryx meer tegenstand geboden. Aanvallend probeerde de thuisploeg vooral wat slimmer te spelen en er werd meer risico genomen met het serveren. Oryx wist enigszins in het spoor te blijven maar TRIAS liet zich niet van de wijs brengen. Met iets meer serve fouten dan in de eerste set maar nog steeds hetzelfde hoge niveau bleek TRIAS ook in de derde set de betere. (21-25).

Vastbesloten om 5 punten meer naar huis te nemen werd aan de vierde set begonnen. Oryx stribbelde nog wel tegen maar dit mocht niet meer baten. TRIAS liet geen steek meer vallen en dwong een 4-0 overwinning af met een laatste set die in 19-25 eindigde.

Heren
De heren die op het zelfde tijdstip op het veld naast de dames speelden hadden het in hun wedstrijd een stuk lastiger. Zonder vaste waarde Andre Swiersema moest worden aangetreden tegen de nummer 2 op de ranglijst , Oryx. Henry Haan die een periode van blessures achter zich heeft zat wel weer op de bank en was inzetbaar. In een gelijk opgaande strijd waarbij de eerste en vierde set naar TRIAS (18-25/14-25) de tweede en derde set naar Oryx (25-21/25-23) ging moest uiteindelijk de vijfde set de beslissing brengen. In deze vijfde set bleek TRIAS met name aanvallend de bovenliggende partij te zijn en boven dien produceerde Oryx serverend veel onnodig fouten. Dit resulteerde in en 11-15 set winsten dus een overwinning voor TRIAS.

Door de overwinningen van zowel de dames als de heren blijven beide teams volop meedoen in de strijd om promotie.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten