fbpx
1.3 C
Delfzijl
23 januari 2021 05:09

Tijdelijke corona-compensatieregeling voor Damster culturele organisaties

Appingedam – De Rijksoverheid geeft gemeenten middelen ter ondersteuning van de lokale culturele infrastructuur. Vanwege de coronamaatregelen komen sommige (kleine) culturele organisaties waaronder de amateurkunstverenigingen financieel in de knel door dreigende tekorten op de exploitatie.

De culturele sector speelt een belangrijk rol in de gemeente Appingedam. Op zichzelf maar ook voor de lokale economie, sociale cohesie en voor het welzijn van inwoners. Veel kleine culturele (evenementen)organisaties en amateurkunstverenigingen vergaren soms weinig inkomsten door uitblijvende optredens en concerten, terwijl de meeste lasten wel door blijven lopen. Dat blijkt uit een inventarisatie van het IVAK en uit diverse gesprekken. Het college van B en W heeft daarom besloten de kleine culturele organisaties in de gemeente Appingedam uit de rijksmiddelen te compenseren voor de inkomstenderving als gevolg van de coronacrisis.

Wethouder Annalies Usmany- Dallinga: ‘De coronacrisis duurt ook voor de culturele en creatieve instellingen heel lang. Wij vinden het erg belangrijk dat onze culturele organisaties blijven bestaan. Ze vormen namelijk een belangrijk deel van onze identiteit en spelen ook voor de lokale economie een belangrijke rol. Het is een sector die het leven mooier maakt, verbindt en verrast. Het is dan ook van belang dat de organisaties zich melden om gebruik te maken van de compensatieregeling.’

Aanvraag tot 31 december 2020
De kleine culturele organisaties kunnen een aanvraag indienen tot en met 31 december van dit jaar. Het is van belang dat de aanvraag nog dit jaar wordt ingediend.

Een aanvraag kan worden ingediend via het aanvraagformulier op de website van de gemeente Appingedam via www. appingedam.nl/compensatieregelingcultuur.nl

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten