10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:29

Livestream plaatsing nieuwe brug in Delfzijl centrum

Delfzijl – Op zaterdag 28 november hijsen twee kranen een 34 meter lang brugdeel op zijn plek voor de nieuwe brug over de Oosterveldweg, bij het centrum van Delfzijl. Vanwege de coronamaatregelen kan hierbij geen publiek aanwezig zijn. De gemeente geeft haar inwoners de gelegenheid dit bijzondere schouw-spel live te volgen via www.delfzijl.nl/brug of via de Facebookpagina van de gemeente. De livestream begint rond 06.00 uur.

De brug verbindt het centrum van Delfzijl met het verhoogde zandstrand, de nieuwe boulevard en de Stadskwelder. Fietsers en wandelaars kunnen vanaf maart 2021 gebruikmaken van de brug, die een totale lengte heeft van 65 meter.

Naamloze brug
Inwoners van de gemeente Delfzijl hebben meegedacht over een naam voor de nieuwe brug. Wethouder Jan Menninga: ‘De winnende naam hadden we op 28 november feestelijk bekend willen maken, maar door de huidige situatie is dit niet mogelijk. Dat doen we volgend jaar op een nog nader te bepalen moment. De plaatsing van de brug is het sluitstuk van het project Marconi Buitendijks. Een mijlpaal, na jaren waarin plannen voor de kustzone zijn bedacht, voorbereid en stap voor stap uitgevoerd!’

Meer informatie
De provincie Groningen en het Waddenfonds dragen financieel bij aan het project Marconi Buitendijks. Daarnaast wordt het werk mogelijk gemaakt door vele partijen. Meer informatie over het Programma Marconi staat op www.delfzijl.nl/waterfront-delfzijl-marconi.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten