woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Starten nieuw seizoen op Stadstuin de Eendracht in Appingedam

Appingedam – Het is elk jaar weer leuk, de piepkleine zaailingen, de plantjes, de eerste verse maaltijd, hommels en bijen in de tuin. Alsof je elke dag nieuwe cadeautjes krijgt. Het voorjaar is begonnen, tijd om lekker buiten bezig te  gaan.

Wil je ook je eigen groente te kweken, dat kan op het terrein van Stadstuin de Eendracht. Voor een klein bedrag huur je daar je eigen moestuinbak. Je ontvangt daarbij een uitgebreid zadenpakket, speciale grond en een handige zaaikalender. 

Een kwartiertje aan de slag en daarna het resultaat van je werk zien én proeven! Dat is wat de stadstuinders wekelijks doen in het tuinseizoen op Stadstuin de Eendracht. Zij onderhouden hun eigen moestuinbak en helpen, als men daar zin in heeft mee op de tuin zelf. Nieuwe stadstuinders zijn welkom! Samen tuinieren is gezellig, leerzaam en je bent lekker buiten aan de slag. Stadstuin de Eendracht biedt de mogelijkheid om in bakken groente, kruiden of bloemen te kweken. De bakken staan op poten, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking mee kunnen doen met het stadstuinieren. Groene vingers zijn niet perse nodig, al doende krijgt men die vanzelf.

Behalve de financiële voordelen van de opbrengst zijn al die groentes supergezond en is het een hele leuke hobby. Maar weet u dat van tuinieren en bezig zijn in de natuur u mentaal op een gezonde manier wordt gestimuleerd. Zelfs een paar minuten per dag tuinieren (water geven, onkruid wieden, etc.) zorgt al voor een enorme vermindering van stress. Redenen volop om zelf uw eigen biologische en vooral gezonde groenten te gaan kweken.

Voor meer informatie neem dan contact op met Peronne Burggraaf van Cadanz Welzijn telefoon 0596-745024 of via de mail p.burggraaf@cadanzwelzijn.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021