Live stream Ralph de Jongh vanuit Cultuurerf Andledon

Den Andel – Komende zondagmiddag (7 maart) organiseert Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een live stream optreden van bluesfenomeen Ralph de Jongh. De Jongh (zang, gitaar, mondharmonica) schrijft en produceert zijn eigen muziek en speelt energieke blues, onder ritmische begeleiding van zijn houten klompen.

Ralph de Jongh (Roosendaal, 1975) kocht van zijn eerstverdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. Iedere dag van het jaar hield Ralph de gitaar vast en werd daarmee één van de meest bijzondere en meest talentvolle bluesartiesten die Nederland rijk is. In 2004 werd Ralph opgemerkt door niemand minder dan Harry ‘Cuby’ Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby + The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Ralph de Jongh heeft sindsdien een grote carrière opgebouwd als bluesmuzikant. Niet voor niets werd hij in 2011 door de Amerikaanse ‘Robert Johnson Foundation’ uitgenodigd om twee optredens te doen voor het 100 jarige Robert Johnson jubileum festival. Hij heeft inmiddels vele albums uitgebracht (zowel op cd als op vinyl).

Het live stream optreden van Ralph de Jongh vanuit Cultuurerf Andledon start zondag 7 maart 2021 om 15:00 en duurt tot ongeveer 16:30. De live stream is te volgen via het Youtube-kanaal van Cultuurerf Andledon, dat onder meer via de website van Andledon bereikbaar is.

Back to top button