Showteam ‘Revolution’ straalt op NK twirl in Almere; Janieke Knez Nederlands kampioen en huwelijksaanzoek trainster

Delfzijl – Het Nederlands Kampioenschap  majorette/twirl, gehouden op 21 en 22 januari 2023 in de topsporthal te Almere, nam voor de deelnemende leden en leiding van showteam Revolution Delfzijl een verrassende wending op verschillende manieren.

Tijdens het ochtendprogramma kwam het B team de wedstrijdvloer op, evenals de solisten Elise Oost en Janieke Knez (op twee onderdelen) ’s Middags was het de beurt aan het duo Sara en Selin vd Veen en het A team. Tijdens de tussentijdse prijsuitreiking halverwege de middag werd bekend gemaakt dat Elise op de 12e plaats eindigde in haar categorie en Janieke op de 11e.

Op het onderdeel 1 baton wist Janieke met haar routine het hoogst aantal punten in de wacht te slepen en dat leverde haar een gouden medaille en de titel Nederlands Kampioen op. Het B team scoorde een geweldige 4e plek!

Huwelijksaanzoek trainster
Voordat het middagprogramma van start ging werd onder het toeziend oog van honderden sporters en supporters één van de coaches, Brenda van der Broek, door haar vriend Erwin Lalkens op een geweldige manier ten huwelijk gevraagd. Op de wedstrijdvloer omringt door haar leden en mede coach en tevens zus Janieke zei ze volmondig ‘JA’. Ook haar ouders en de ouders van de leden waren getuige van deze feestelijke verrassing.

Brenda van der Broek wordt door haar vriend Erwin Lalkens ten huwelijk gevraagd

’s Middags stond er nog een optreden van het duo en A team op het programma. Sara en Selin wisten op de 8e plek te eindigen deze dag en het A team stond helaas een teleurstelling te wachten. Hoewel ze zich tijdens de bondskampioenschappen voor dit NK hadden geplaatst met negen deelnemers als team hoorden ze na de prijsuitreiking dat een team moest bestaan uit minimaal tien deelnemers en werden ze gediskwalificeerd. Dat was een domper op een fantastische dag. Navraag door beide coaches bij de jury leverde duidelijkheid op en de mededeling dat het team anders met 81.3 punten op de 3e plaats zou zijn geëindigd.

Voor trainsters Brenda en Janieke was dat alle reden voor een motiverende peptalk voor het team. Trots kijkt de vereniging terug op een sportieve en fantastische dag.  “We stonden er toch maar weer!”  

Janieke Knez


Back to top button