Medailleregen voor Azuro zwemmers tijdens Provinciaal Winterkampioenschap

Delfzijl – Dit weekend werden de Provinciale Winterkampioenschappen gezwommen in zwembad Dubbelslag in Delfzijl. Zwemverenigingen vanuit de gehele provincie streden om de felbegeerde medailles op de individuele afstanden en de estafettes. En natuurlijk de titel Provinciaal Kampioen. Op zaterdag en op zondag werden diverse afstanden gezwommen.

Individueel werd er gezwommen op 50 meter en 100 meter. Alle slagen zijn gezwommen, dus vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. Tevens stond ook de 100 meter wisselslag op het programma. Er zijn vele persoonlijke records gezwommen en er zijn limieten voor het Nederlands Kampioenschap bereikt. In totaal zijn er door de Azuro zwemmers maar liefst 58 medailles behaald. Hiervan zijn er 27 goud, en deze zwemmers mogen zich dus Provinciaal Kampioen noemen.

Bij de estafettes was het ook een grote medaille regen. Azuro had zes teams. Een team behaalde de bronzen medaille. De andere vijf teams wisten de gouden medaille te bemachtigen en mogen zich dus Provinciaal Kampioen noemen.

Vind jij zwemmen ook erg leuk? Ga dan eens kijken en meezwemmen bij Zwemverenigingen Azuro op de vrijdagavond. Voor meer informatie bezoek website op www.zvazuro.nl of stuur een mail naar teamrecreatief@zvazuro.nl

Back to top button