KlimaatgroepStars begint zaterdag 4 februari aan de voorjaarscompetitie

Middelstum – Het kalenderjaar 2023 is een paar weken onderweg en inmiddels is het programma voor de voorjaarscompetitie in de Heren Eredivisie bekend. KlimaatgroepStars start zaterdag 4 februari met een uitduel in Hattem en speelt drie thuisduels in de maanden februari, maart en april. Telkens op zondagmiddagen om 14.00 uur. De play-offs vinden plaats van zaterdag 23 april tot uiterlijk zaterdag 20 mei.

In de najaarscompetitie werd De Boer Taverzo kampioen van de reguliere enkele competitieronde en werd via winst op van Wijnen/Smash’70 en Combilo TOGB ook het najaarskampioenschap in de wacht gesleept door de titelhouder. KlimaatgroepStars eindigde op de derde plek en had in de halve finale juist met 4-2 verloren van Combilo TOGB.

In de play-downs wonnen WELYNQ/TTV Maashorst en VeerhuisWessem/Westa van respectievelijk De Boer Taverzo 2 en PingPongAlkmaar. De ploeg uit Alkmaar moest het vervolgens afleggen tegen De Boer Taverzo 2 en degradeerde. De Boer Taverzo 2 won in het promotie/degradatieduel van Tempo-Team 2 en handhaafde zich op die manier in de Eredivisie. Scylla uit Leiden werd één niveau lager kampioen en is in het voorjaar de vervanger van PingPongAlkmaar.

De ploeg van teammanager Jan Tammenga bestaat ook in het voorjaar uit Clement Chobeau (Frankrijk), Arthur Bilas (België), die beiden in het najaar beiden ongeslagen bleven in hun enkelspelen en daarnaast Casper Strindberg (Zweden), Roel Bogie, Colin Rengers en Shuohan Men. De thuiswedstrijden in de komende maanden worden gespeeld op zondag 12 februari  tegen Taverzo 1, op zondag 12 maart tegen De Boer Taverzo 2 en op zondag 2 april  tegen VeerhuisWessem/Westa.

Volledige programma Klimaatgroep°Stars voorjaar 2023
Zaterdag 4 februari 203, van Wijnen/Smash ’70 – KlimaatgroepStars
Zondag 12 februari 2023, KlimaatgroepStars – De Boer Taverzo
Zondag 26 februari 2023, Combilo TOGB – KlimaatgroepStars
Zondag 5 maart 2023, Scylla – KlimaatgroepStars
Zondag 12 maart 2023, KlimaatgroepStars – De Boer Taverzo 2
Zondag 2 april 2023, KlimaatgroepStars – VeerhuisWessem/Westa
Zondag 9 april 2023, WELYNQ/TTV Maashorst – KlimaatgroepStarsBack to top button