Pinksterfeesten: zotte zondag als vanouds in de haven van Delfzijl, Summer Slide op het strand een succes

Delfzijl – De Zotte zondag op eerste Pinksterdag in de haven van Delfzijl trok veel mensen naar de haven. De Eemsmond Bigband gaf samen met Franklin Brown een optreden in de haven, in de pauze was er op het podium bij de Boegschroef een optreden van Jetta Post.

De marine roadshow was weer aanwezig op het haventerrein met onder andere een klimtoren en een duiktank. Maar er was nog veel meer te zien en beleven in en rond de haven. Er werden spectaculaire demonstraties Flyboarden gegeven. Op de havenboulevard waren kraampjes. De marine kon dit jaar maar één schip sturen naar de haven van Delfzijl, dit in verband met andere verplichtingen in de wereld. Er waren verder nog rondvaarten door de haven met de voormalige kokkelkotter Regina Andrea en diverse straatartiesten vermaakten het publiek.

Nieuw dit jaar was de Summer Slide op het strand. Hoewel de aanloop wat stroef was bleek het een doorslaand succes. Jongeren die meedoen aan het MDT traject make a move Delfzijl hebben de afgelopen weken samen met andere jongeren uit de omgeving hard gewerkt om tijdens de Zotte Zondag een Summer Slide neer te zetten. Op de dijk stond een 4 meter hoge steiger, vanaf daar liep een 80 meter lange waterglijbaan. Veel kinderen en af en toe ook de ouders gingen van de waterglijbaan.

Back to top button