43-jarige Damster ramt politievoertuig bij achtervolging in Delfzijl en verzet zich hevig tijdens zijn aanhouding

Delfzijl – De politie heeft afgelopen nacht een 43-jarige man uit Appingedam aangehouden na een achtervolging. Agenten zagen de man in Delfzijl rijden en hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Toen de agenten de man staande wilden houden ging hij er vandoor, er ontstond een achtervolging die deels door het centrum van Delfzijl ging.

De bestuurder vertoonde gevaarlijk rijgedrag door over voet- en fietspaden te rijden, zoals te zien op ingestuurde beelden gemaakt op de Oude Schans. Op dat moment waren veel mensen op de been vanwege de Pinksterfeesten. Daarnaast ramde de bestuurder het politievoertuig door hard achteruit te rijden. Op het Johan van den Kornputplein wist de politie een einde aan de achtervolging te maken door het voertuig aan te tikken. De bestuurder verzette zich vervolgens hevig tijdens zijn aanhouding.

De man wordt verdacht van het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken, diverse wegovertredingen en poging tot zware mishandeling jegens de politie. Het voertuig is afgesleept.

Back to top button