fbpx
16 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Algemeen Mooi Pinksterweekend voor de boeg: veel zon en ruim 20 graden

Mooi Pinksterweekend voor de boeg: veel zon en ruim 20 graden

Delfzijl – Het Pinksterweekend belooft aangenaam warm en vrij zonnig te verlopen. Na een dip op donderdag met maxima van slechts 13-18 graden zit de temperatuur vanaf zaterdag weer in de lift. Met Pinksteren is de kans groot dat de thermometers 20-23 graden aanwijzen. Daarbij heeft de zon een hoofdrol. Ook vandaag kunnen de zomerliefhebbers genieten van zon en warmte. Het wordt 22 graden in het noorden tot 26 in het zuidoosten.

Het zomerse weer gaat vandaag gepaard met uitbundige zonneschijn. In het oosten en zuiden ontstaan vanmiddag stapelwolken. Ook kunnen wat wolkenvelden vanuit Duitsland binnendrijven. Het blijft in het hele land droog. De zonkracht bedraagt een 6. Hierdoor verbrandt een onbeschermde huid al in 15 tot 20 minuten.

Mooi weekend na dip op donderdag
Net als vorige week donderdag belooft ook deze donderdag de koelste dag van de week te worden. Het kwik stijgt naar 13-18 graden en er staat een stevige noordelijke bries. Hiermee is het een paar graden frisser dan de normaal van 16-19 graden.

Het Pinksterweekend verloopt overwegend droog en vrij zonnig. De temperatuur loopt daarbij wat op. Zaterdag wordt het 15-20 graden en zondag 17-22 met de hoogste waarden in het oosten en zuiden van het land. Op maandag wordt het 19-23 graden en is er, naast veel zon, landinwaarts ook kans op een bui aldus Weeronline.