fbpx
11.2 C
Delfzijl
dinsdag 29 september 2020
Home Sport Dames DVC Appingedam MO13 kampioen

Dames DVC Appingedam MO13 kampioen

Appingedam – De meiden van DVC Appingedam MO13 zijn afgelopen zondag kampioen geworden met een 2-0 overwinning op Harkstede. Doordat Harkstede midweeks wist te winnen van HFC, kon DVC Appingedam MO13 afgelopen zaterdag al kampioen worden door te winnen van hetzelfde Harkstede. Dat het kampioen worden leefde bij de meiden mag logisch zijn.

Er werd veel en vaak over gesproken en ook werd er daardoor weleens vergeten om de juiste dingen te doen in de wedstrijd. Hoe anders was dit de afgelopen week. Van enige spanning was weinig te merken, de meiden hebben heerlijk getraind, wel was het opvallend dat iedereen wel heel erg op tijd in de kleedkamer was deze zaterdag. Dat het kampioen worden bij de ouders (in het bijzonder enkele vaders ) ook enorm leefde was een teken van betrokkenheid zoals we dit al het hele seizoen zien van de ouders. De ouders hebben het hele seizoen klaargestaan om te rijden, wassen, vlaggen en vooral heel veel aan te moedigen. Zonder hen was Kampioen worden nooit gelukt.

Tot grote spijt was speelster Lara afwezig. Verder was het team compleet (ook de invalsters van deze competitie Manoah en Maud konden erbij zijn). Nadat iedereen vroeg in de kleren was en de teambespreking (die was kort, want de meiden weten precies waar ze goed in zijn) werden de zelfgemaakte spandoeken opgehangen en kon de warming-up beginnen.

Onder leiding van (de uitstekend fluitende) Veerle Thijssen ging de wedstrijd van start. En binnen twee minuten na de start van de wedstrijd lag de bal al tegen de touwen. Een typerende goal voor het team van DVC Appingedam team. Door fel druk op de bal werd deze aan de rechterkant in de verdediging veroverd, waarna een snelle omschakeling volgde door een goede pass langs de lijn, vervolgens een mooie actie op rechtsbuiten, waarop een schot, rebound en dus doelpunt volgde doordat er een aantal speelsters goed meegekomen waren in de vijandelijke 16 meter!

Het vervolg van de eerste helft bleef spannend omdat de dames weliswaar nog een aantal prachtige kansen bij elkaar speelden, maar die helaas in de eerste helft niet meer konden verzilveren. Daarbij moet ook gezegd worden dat de meiden het verdedigend zo goed deden dat Harkstede ook niet echt een kans heeft gehad.

Tijdens de rust in de kleedkamer was het energieniveau van de meiden nog sky-high. Maar daarbij was wederom niets te merken van enige zenuwen.

De tweede helft was dan ook een prima vervolg op de eerste helft. Iedereen bleef de dingen doen waar het team erg goed in is geworden: Fel in de duels, waarbij lichaam(pjes) goed gebruikt worden, aan de bal rust hebben, posities houden en de voetballende oplossing zoeken als dit kan. En toen na weer een prima opgezette aanval de 2-0 viel en kon het niet meer fout gaan!

Na het laatste fluitsignaal was het dan ook zeer terecht groot feest. De meiden werden overladen met slingers, snoep, *champagne* en een mooi bokaaltje (aangeboden door de vereniging). Het feest werd vervolgens voorgezet in de kantine onder het genot van patat, drinken en muziek.