fbpx
9.9 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Economie Gemeente Delfzijl op tweede plaats met aantal zonnepanelen in Nederland

Gemeente Delfzijl op tweede plaats met aantal zonnepanelen in Nederland

Delfzijl – Uit onderzoek van zonnepanelenleverancier Zonneplan blijkt dat er relatief veel zonnepanelen op de daken in de gemeente Delfzijl liggen. Per inwoner is dat op dit moment 5,77 zonnepaneel. Hiermee staat de gemeente Delfzijl op plek 2 van alle 380 gemeenten in Nederland.  Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat Delfzijl ook een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.

De gemeente Delfzijl zit ver boven het gemiddelde van Nederland, wat ligt op  0,58 zonnepaneel per inwoner. Delfzijl is zestien plekken gestegen ten opzichte van het jaar  ervoor.* Vergeleken met de andere gemeenten uit de provincie Groningen presteert Delfzijl dan ook het beste. 

Zonnepark Delfzijl
Dat Delfzijl het zo goed doet is niet zo gek. Op dit moment heeft Delfzijl het grootste zonnepark van Nederland. Het park is 30 hectare groot en heeft 120.000 zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen zo’n 7.500 huishoudens van groene energie voorzien. Het zonnepark is voor de provincie een belangrijke stap op gebied van energietransitie. De provincie Groningen wil in 2035 zestig procent van de energie duurzaam opwekken. (NOS).

Zonnepark Delfzijl

Onderzoek en potentie
Zonneplan heeft de daken van koopwoningen in de gemeente Delfzijl voor zonnepanelen recentelijk onderzocht. De ongeschikte woningen; met een rieten dak, teveel schaduw, een rijksmonument of flats zijn niet meegenomen. De conclusie is dat 6.379 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Hiervan hebben 1.515 van de geschikte koopwoningen een zonnepaneleninstallatie.