Medisch Centrum in Wagenborgen weer een stap dichterbij

Wagenborgen – Op donderdag 26 september 2019 hebben Woonstichting Groninger Huis en huisarts Rezelman een grote stap gezet om te komen tot het nieuwe Medisch centrum de Noord-Ooster in Wagenborgen.  Na jarenlange haalbaarheidsonderzoeken is het de huisarts en Groninger Huis gelukt om een goede basis te vinden om met elkaar verder te gaan. De intentieverklaring waarin de afspraken zijn vast gelegd zijn donderdag ondertekend. Hiermee is ook de wens van de inwoners en de gemeente Delfzijl ingewilligd. In het pand komt de apotheekhoudende huisarts, is er een opleidingsplek voor huisartsen en een praktijkondersteuner.  

Groot Bronswijk locatie
Het Medisch Centrum is nu nog gevestigd aan de Menterne 25 in Wagenborgen. In 2020 verhuist zij naar een bijzondere locatie, namelijk het voormalig Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen.

Huisarts D.J. Rezelman van het Medisch Centrum heeft in het verleden naar “De Villa”, bij de entree van Groot Bronswijk gekeken als eventuele nieuwe praktijkruimte. Het is een karakteristiek pand, maar waarschijnlijk niet groot genoeg. Nieuwbouw op het Groot Bronswijk terrein bleek een goed alternatief.

Ontwikkelingen
Directeur Hilde van Ree van Groninger Huis is blij met deze samenwerking. “Om een dorp als Wagenborgen aantrekkelijk en leefbaar te houden is de aanwezigheid van een huisarts essentieel. Groninger Huis bezit relatief veel woningen in Wagenborgen, we zien het daarom als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om aan een project als dit bij te dragen. Naast de bouw van het gezondheidscentrum worden op het terrein drie Tiny Houses geplaatst. Het pand “De Villa” wordt verbouwd tot appartementen waarin mensen terecht kunnen die 24 uur zorg nodig hebben. Tot slot zijn er plannen om 10 tot 12 generatiebestendige woningen te bouwen. Woningen gebouwd met duurzame materialen en voorzien van hoogwaardige thuistechnologie.  Daarmee krijgt Wagenborgen een nieuwe impuls!”.

Ontwerp
Het gezondheidscentrum is ontworpen door HJK architecten uit Groningen. In het vrijstaande paviljoen zijn kenmerken van een schuur te herkennen, de aangepaste kapvorm benadrukt de open entreezijde. In het aardgasvrije gezondheidscentrum komen vijf spreekkamers en een apotheek. Uiteraard is het gebouw energiezuinig en wordt het gebouwd met duurzame materialen.

Start bouw
De vergunning is aangevraagd bij de gemeente Delfzijl. En de verwachting is dat in 2020 de eerste schop de grond ingaat.

Back to top button