Kinderboekenweek 2019 heeft dit jaar het thema: Reis mee

Delfzijl – Allemaal instappen voor de Kinderboekenweek: de week die volledig in het teken staat van het (Nederlandse) kinderboek! Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee!’. Niet de bestemming, maar het voertuig staat centraal. Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Van 2 tot en met 13 oktober organiseert Biblionet Groningen allerlei activiteiten.

Rondreizen met Qbuzz
Tijdens de Kinderboekenweek is er van alles in de bibliotheek te doen. Zo organiseert Biblionet Groningen in samenwerking met Qbuzz een bustocht langs zes bibliotheken: Ter Apel, Stadskanaal, Veendam, Leek, Delfzijl en Hoogezand. De kinderen rijden met de bus van de bibliotheek naar een bijzondere locatie. Daar kunnen ze elkaar uitdagen voor een challenge. Ook hier staat het thema ‘vervoer’ centraal. 

De Kinderboekenweek in de Bibliotheek
Naast de busrit is er nog veel meer te doen in de bibliotheken. Er wordt volop geknutseld aan zelfbedachte voertuigen, er zijn filmvoorstellingen en in meerdere bibliotheken wordt een race gehouden met robot Dash. Verder komt in een aantal bibliotheken de fietsenmaker langs, die de kinderen helpt met het repareren en het versieren van het meest gebruikte vervoersmiddel onder kinderen: de fiets! Zie onze website www.biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek voor alle activiteiten.

Verhalenwedstrijd
Tegelijk met de Kinderboekenweek organiseert Biblionet Groningen in de provincie Groningen de Verhalenwedstrijd. Leerlingen uit groep 5 en 6 maken zelfstandig of in groepjes een verhaal, aan de hand van een vooraf gegeven openingsalinea. Van de winnende verhalen worden luisterboeken gemaakt.Back to top button