Kledingbank Maxima Eemsdelta verwacht grote toename aantal klanten

Appingedam – Door de toenemende stijging van energiekosten en levensonderhoud wordt het voor veel mensen nijpender om rond te komen. Zeker als je moet leven van een uitkering of alleen een AOW. 

Belangrijke reden voor Kledingbank Maxima Eemsdelta om alle zeilen bij te zetten en te anticiperen op het toenemend aantal klanten. Tijdens de zomersluiting is hard gewerkt om de winkel aan Zwet 39D in Appingedam, achter de Ambulancepost, er tiptop uit te laten zien. De winkel hangt vol mooie tweedehands kleding (gewassen), splinternieuwe kleding uit donaties van winkels en aangekochte nieuwe kleding. Van 1 september tot en met 31 januari kunnen klanten (gratis) winkelen in de herfst-/wintercollectie.

Kinderkleding en kinderschoenen
Volgens voorzitter Hanneke Kamps van Kledingbank Eemsdelta zijn de vrijwilligers er klaar voor om de klanten te ontvangen. ‘De schappen in de winkel zijn uitgebreid om de toeloop aan klanten het hoofd te kunnen bieden’, zo vertelt zij. ‘We hebben prachtige nieuwe jassen en schoenen, maar ook ondergoed, pyjama’s en andere mooie kleding aangekocht voor kinderen. Dankzij sponsoren is er dit jaar alleen al voor meer dan € 10.000 gekocht aan nieuwe kinderkleding. Een kind moet op school een goede start hebben. Je ziet de blijdschap bij het kind en de ouders wanneer het in het nieuw gekleed bij Maxima voor de spiegel staat. En daar doen we het voor’.

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Door de verwachte toename van klanten zijn extra vrijwilligers in de winkel nodig. Vind je het leuk om met mensen om te gaan, ben je twee dagdelen per week/1 dag per week beschikbaar om mee te werken aan een prachtig initiatief, stuur dan jouw reactie naar delfzijl@kledingbankmaxima.nl

Winkelen bij Maxima
Mensen uit de gemeente Eemsdelta, die bij Maxima mogen winkelen, nemen hun uitkeringsspecificatie mee en een ID-bewijs. Een bewijs van doorverwijzing via een budgetbeheerder, Humanitas, St. Leergeld, Volkskredietbank, Cadanz of Voedselbank is ook voldoende. Mensen uit de gemeente Ten Boer nemen hun Stadjerspas en ID bewijs mee naar de winkel.

Voor nadere informatie bekijk Facebook en Instagram en de website https://www.delfzijl.kledingbankmaxima.nl/

Back to top button