Jongeren uit Delfzijl aan de slag met graffiti wandschildering

Delfzijl – Sinds 2020 is een groep jongeren uit Delfzijl actief op het gebied van graffiti. In samenwerking met het jongerenwerk van Cadanz Welzijn en De Click hebben zij, onder leiding van een heuse graffiti artiest, een aantal workshops gehad. Met als gevolg dat ze nu regelmatig gevraagd worden om kale en saaie muren op te leuken met hun kunstwerken. Zo hebben ze bijvoorbeeld bij het afscheid van de Baltic flat in Delfzijl en ook hebben ze afgelopen zomer workshops gegeven bij de kinderspeelweek Lutje Grut.

Op 10 september start er weer een workshop in de Kajuit te Delfzijl. Deze keer samen met jongeren uit het AZC van Delfzijl. Het is de bedoeling om samen een mooie wandschildering te maken. In die ruimte gaan taallessen en andere activiteiten georganiseerd worden vanuit het project #Meedoen. Dit is een taal en participatieproject van het AZC en Cadanz Welzijn.

10, 17 en 24 september zullen de ontwerpen gemaakt worden en zal er gestart worden met de graffiti. Op 1 oktober zal dat alles tijdens een feestelijke bijeenkomst afgemaakt en onthuld worden.

Back to top button