Concert Ensemble Super Librum in de kerk van Marsum

Appingedam – Op zondagmiddag 18 september geeft Super Librum, ensemble voor middeleeuwse muziek om 15.00 uur een concert in de ‘eigen’ kerk in Marsum (nabij Appingedam). Super Librum bestaat voor deze gelegenheid uit de uit Bazel afkomstige Liane Ehlich (traverso, blokfluit, eenhandsfluit met trommel), Marian van der Heide (sopraan) en Jankees Braaksma (blokfluit, portatief en middeleeuws orgel). Het concert duurt ongeveer een uur en kent geen pauze. De toegang tot dit concert is gratis wel is reserveren noodzakelijk, een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld. Kaarten reserveren: secretariaat@superlibrum.nl

Er wordt een programma ten gehore gebracht met bekende en ook veel onbekende muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Muziek uit o.a. het Llibre Vermell, de Cantigas de Santa Maria en van Oswald von Wolkenstain.

Dit concert in Marsum wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een hapje en een drankje dat wordt aangeboden door de Stichting Super Librum. Na afloop van het concert zijn cd’s van het ensemble te koop.

Het Ensemble Super Librum is een in Groningen geworteld, internationaal ensemble dat zich toelegt op onderzoek naar en de uitvoering van middeleeuwse muziek. Artistiek leider van het ensemble is Jankees Braaksma. Jaarlijks wordt een aantal concerten gegeven, in Groningen, in den lande en in het buitenland.

Back to top button