Collageen poeder: onzin of niet?

Nederland – Beauty specialisten hoor je steeds vaker over collageen producten. Maar is zo’n collageen poeder onzin, of niet? Wij duiken in de wereld van de schepjes collageen, scheiden de zin van het onzin en vragen ons af: wat is het beste collageen poeder?

Werkt collageen of is het onzin?

Het is belangrijk om te onderzoeken of collageen wel echt werkt en geen onzin is. De supplementen zijn in grote getalen te krijgen, maar de potjes collageen poeder zijn natuurlijk niet gratis. Eén ding is zeker: collageen is écht, en dus ook niet zomaar een onzin kreet. Collageen komt namelijk al in grote getalen in je lichaam voor.

Wat doet collageen poeder?

Collageen is een lichaamseigen product dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van je huid. Als je jonger bent, maakt je eigen lichaam dit stofje helemaal zelf aan maar naarmate we ouder worden, zo na je 25ste gebeurt dat minder.

Nu begrijp je meteen waar die rimpels van oudere mensen vandaan komen. Vanaf een jaar of 25 zou het theoretisch gezien dus handig zijn om je lichaam een handje te helpen met de collageen aanmaak en daar komen allerlei collageen poeder supplementen om de hoek kijken.

Collageen poeders voor de huid

Een mooie jonge huid wil natuurlijk iedereen, en vanwege de theorie achter collageenpoeders is een collageen supplement al jarenlang een ding in vooral Aziatische landen. Daarna kwamen de filmsterren in Hollywood achter de beauty voordelen van collageen en een hype is geboren. Maar het is dus niet compleet onzin aangezien het op een logische theorie van collageen aanvullen is gestoeld.

Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit van je huid.

Collageen maakt je lichaam dus zelf aan, maar helaas steeds minder naarmate je ouder wordt. Je kan je lichaam helpen door gezonder te eten, zeker niet te roken en niet in de zon te zitten, aangezien dit ook rimpels kan veroorzaken.

De beste collageen supplementen bevatten vitamine C

Kortom, collageen is zeker een bewaker van jeugdigheid maar je lichaam heeft ook andere stoffen en processen in het lichaam nodig om de huid te kunnen verbeteren. Want naast collageen poeder is bijvoorbeeld ook vitamine C een belangrijk element om de aanmaak van collageen te bevorderen. De betere collageen supplementen zijn vaak een combinatie van collageen en vitamine C in één.

De allerbeste manier om genoeg collageen aan te maken is door middel van de juiste en voldoende gezonde voeding. Denk hierbij ook aan producten die helpen om de aanmaak te stimuleren zoals groenten en fruit. Wanneer dit niet altijd in voldoende mate lukt, kan een collageen supplement een logische aanvulling zijn voor de collageen productie.

Het beste collageen supplement: Herbolist

Maar wat zijn de beste collageen poeder supplementen? Gelukkig zijn er al vele supplementen onderzocht. De collageen poeders van Herbolist zijn zowel voordelig geprijsd en puur: echte collageen zonder onnodige hulpstoffen, maar wél met vitamine C zodat het collageen sneller zou kunnen werken voor een maximaal resultaat. Sowieso is het overigens verstandig om een vitamine tekort te vermijden.

Back to top button