19.7 C
Delfzijl
20 juni 2021 15:41

Bliksemstart inschrijvingen Fivelstadtocht

spot_img

Appingedam – Winter of geen winter de openingsweek om in te schrijven voor de Fivelstadtocht 2021 in September kende een voortvarende start met al ruim 200 inschrijvingen. Dit is vijftig procent meer aanmeldingen in een eerste week ooit. Het is duidelijk dat de wandelaars toe zijn aan een nieuw wandelseizoen. Het wandelevenement zal worden georganiseerd volgens het dan geldende coronaprotocol op basis van de laatste richtlijnen conform RIVM/Rijksoverheid inzichten. Met louter goede bedoelingen en hoop op het tijdig afronden van het vaccinatie programma lijkt er meer ruimte te komen in het openstellen van activiteiten in de ruimste zin van het woord.

Op zaterdag 11 september 2021 wordt er vanuit Appingedam de zevende historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer.

Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2021 wordt een westelijke route uitgezet.

Deze route kronkelt zich – afhankelijk van de te lopen afstand – in westelijke richting het oude Fivelboezem gebied in, om via wierdedorpen en bospartijen weer in de Fivelstad te eindigen. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare monumentale aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen. Het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 800.

Kijk voor meer informatie op www.fivelstadtocht.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten