10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 13:16

Bijzondere onderscheidingsregen tijdens laatste vergadering gemeenteraad Appingedam

Appingedam – Burgemeester Koos Wiersma reikte donderdag 17 december 2020 maar liefst negen Damster Munten en vier draagspelden uit aan leden van de gemeenteraad en aan wethouder Annalies Usmany- Dallinga tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad van Appingedam.

De Damster Munt is een erepenning die sinds 1985 wordt uitgereikt aan personen of groepen die op cultureel, sportief of sociaal gebied een bijzondere prestatie of verdienste hebben geleverd voor de Damster gemeenschap. Raadsleden die acht jaar of langer in de gemeenteraad zitten, komen in aanmerking voor de onderscheiding. De draagspeld wordt uitgereikt vanwege buitengewone prestaties. De eerste Stadsmunt werd op 13 september 1985 uitgereikt aan de Gereformeerde Kerk in verband met het 150-jarig bestaan. De onderscheiding is nu in totaal 52 keer uitgereikt.

Enorme waardering
De raadsleden en de wethouder kregen de onderscheidingen vanwege hun lange staat van dienst als raadslid en wethouderschap. Met de uitreiking werd de waardering, achting en dankbaarheid uitgedrukt voor het werk dat ze hebben verricht voor de Damster samenleving. De draagpenning werd naast de Damster Munt uitgereikt vanwege de lange periode als raadslid en wethouder  de bijzondere werkzaamheden naast het raadswerk. Burgemeester Koos Wiersma vond het heel speciaal dat hij zoveel onderscheidingen mocht uitreiken: ‘Het raadslidmaatschap vergt veel tijd en inzet. Ik heb dan ook enorme waardering voor onze raadsleden die met grote passie en gedrevenheid zich al zoveel jaren inzetten voor de inwoners van Appingedam. Dat zoveel raadsleden en de wethouder langer dan acht jaar volksvertegenwoordiger zijn, getuigt van een grote betrokkenheid met de samenleving en dat is heel betekenisvol.’

Overzicht onderscheidingen

Damster Munt en draagspeld
Joop van der Lei (PvdA)  – 21 jaar raadslid
Bert Raangs (CDA) – 18 jaar raadslid
Annalies Usmany – Dallinga (Lokaal Belang Eemsdelta) – vier jaar raadslid en 14 jaar wethouder

Draagspeld
Henk Dijkstra (Lokaal Belang Eemsdelta) – 21 jaar raadslid (ontving in 2014 al Damster Munt)

Damster Munt
Jeanne Schoonhoven (Lokaal Belang Eemsdelta)- 14 jaar raadslid
Henk Perdok (Lokaal Belang Eemsdelta)- 10 jaar  raadslid 
Iwan Poucki (Lokaal Belang Eemsdelta) – 10 jaar raadslid
Hilbrand Brantsma (PvdA)- 14 jaar raadslid  – ontving ook een Koninklijke Onderscheiding
Cees van Ekelenburg (Gemeentebelangen Eemsdelta ) – 14 jaar raadslid 
Ina Schenkel- Zandvoort (ChristenUnie) – 10 jaar  raadslid 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten