fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Koninklijke Onderscheiding en Damster Munt voor vertrekkend raadslid Hilbrand Brantsma

Appingedam – Donderdagavond 17 december 2020 werd de heer Hilbrand Brantsma (59) uit Appingedam Koninklijk Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Appingedam reikte de onderscheiding uit in de Nicola├»kerk tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad van de zelfstandige gemeente  Appingedam. Op 1 januari 2021 gaat Appingedam op in de nieuwe gemeente Eemsdelta.

De heer Brantsma ontving de Koninklijke Onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet in de gemeenteraad naast zijn werk bij de Nationale Politie. Sinds 2006 is hij raadslid voor de PvdA. Donderdagavond was het laatste optreden van Hilbrand Brantsma in de gemeenteraad.  Hij gaat niet verder als volksvertegenwoordiger in de gemeente Eemsdelta.

Damster Stadsmunt
Naast de Koninklijke Onderscheiding ontving Hilbrand Brantsma een Damster Stadsmunt. Deze gemeentelijke erepenning kreeg hij vanwege de maatschappelijke verdiensten voor de samenleving als raadslid. Burgemeester Koos Wiersma: ‘Ik ben de heer Hilbrand Brantsma erkentelijk voor de wijze waarop hij 14 jaar raadslidmaatschap heeft vervuld met grote betrokkenheid bij het gaswinningsdossier en sociale vraagstukken zoals decentralisatie van de jeugdzorg en WMO.’

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer