Groningers stappen massaal over op energie uit eigen regio

Groningen – Tijdens de Collectieve Inkoopactie Lokale Energie van Grunneger Power stapten Groningers massaal over op duurzame stroom, opgewekt in Groningen. Meer dan 1200 Groningers hebben deze duurzame keuze inmiddels gemaakt. Gedurende vier weken konden inwoners profiteren van extra lage tarieven: door met veel mensen tegelijk over te stappen kon de prijs omlaag. Met de opbrengsten van de stroomverkoop worden weer duurzame projecten gestart. 

Energiecoöperatie Grunneger Power zorgt ervoor dat Groningen verduurzaamt en dat Groningers zelf daar beter van worden. De verkoop van lokale stroom is één van de inkomstenbronnen. De stroom die via Grunneger Power wordt afgenomen werd dit jaar voor de derde keer bekroond met het hoogste cijfer in de jaarlijkse duurzame stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise. Met de opbrengsten van de stroomverkoop worden weer duurzame projecten gestart. 

Annemarie Hofman, medewerker bij de energiecoöperatie, benadrukt het voordeel van collectieve acties: “De handen ineen slaan met je buurt en -stadsgenoten, loont eigenlijk altijd. Bijvoorbeeld financieel, omdat groter inkopen nou eenmaal goedkoper is. Maar ook door kennis te delen over het verduurzamen van je woning. Of door samen een plan te maken voor het vergroenen van je straat. Dat is de kracht van samen”.

Energiecoöperatie Grunneger Power is mede-oprichter van coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns. Energie VanOns verzorgt de levering van lokaal opgewekte groene energie van ruim honderd energiecoöperaties. Grunneger Power wekt bijvoorbeeld stroom op in het Zonnepark Vierverlaten in Hoogkerk, bij de Suikerunie. 

Jan Koster, medewerker bij Energie VanOns is blij met het resultaat: “Het is geweldig om te zien dat zoveel Groningers zo bewust kiezen voor groene energie uit eigen regio. Daarmee kiezen ze voor een eerlijk product en investeren ze in de lokale economie.” 

Door het succes van de actie bekijkt Grunneger Power de mogelijkheid de actie volgend jaar te herhalen. Ook tot die tijd kan men overstappen op lokale groene energie van Grunneger Power via de website grunnegerpower.nl

Back to top button