fbpx
6.2 C
Delfzijl
28 november 2020 03:36

Zwemverenigingen ZPCA en de Eemsrobben gaan fuseren

Delfzijl – Na een periode van intensieve samenwerking tussen de zwemverenigingen ZPCA (Appingedam) en de Eemsrobben (Delfzijl), hebben de leden op 16 mei 2017 hun stem mogen uitbrengen over de voorgenomen fusie.

Per 1 juli 2017 zal de zwemsport in de regio Delfzijl/Appingedam worden vertegenwoordigt door de door de fusie ontstane zwemvereniging Azuro.

Zowel de Eemsrobben als ZPCA hebben beide bijna 50 jaar als afzonderlijke verenigingen de zwemsport in de regio weten te onderhouden.

‘Zowel de waterpolo als het wedstrijdzwemmen hebben in het lange bestaan van de verenigingen menig kampioen op het podium gezet. Daarnaast kon met ook voor recreatief-, kunst- en formatiezwemmen bij ZPCA of de Eemsrobben terecht’, aldus Mark Dijkstra van de Eemsrobben.

Bij zwemvereniging Azuro zal men de volgende zwemsporten kunnen beoefenen: waterpolo, recreatief- en wedstrijd zwemmen en formatie zwemmen.

‘Met deze fusie hopen wij de zwemsport in de regio nog vele jaren veilig te kunnen stellen. Met bijna 300 leden hebben wij daar alle vertrouwen in’.

Volg ons op

10,559FansLike
1,424VolgersVolg
5,229VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten