vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Zonnedak op boerenschuur met energie voor alle Damsters

spot_img

Appingedam – Met het maken een zonnedak op het dak van Melkveehouderij Ritsema aan het Eemskanaal komt zonne-energie beschikbaar voor Damsters die zelf geen ruimte voor zonnepanelen hebben. Geld inleggen of zonnepanelen kopen is niet nodig, waardoor iedereen mee kan doen. Ook mensen met een huurwoning.

De zonnepanelen wekken samen ongeveer 65.000 kilowattuur per jaar aan groene stroom op. Coöperatie Eendracht, initiatiefnemer van het zonnedak, sloot voor de plaatsing van de panelen onlangs een overeenkomst met de familie Ritsema. De installatie wordt aangelegd door Kuipers Installatietechniek uit Delfzijl. Hiermee voldoet de coöperatie ook aan haar doel om met lokale ondernemers samen te werken.

Het project wordt uitgevoerd als een zogenaamde Postcoderoosproject. Hiermee kunnen Damsters en Damster ondernemers GroeneStroomDelen afnemen. Zij ontvangen 15 jaar lang een flinke korting op hun energierekening via elke energieleverancier. Deelname is mogelijk in de postcodegebieden 9901, 9902, 9903, 9625, 9629, 9932 en 9937.

Energiecoöperatie Eendracht is een burgerinitiatief om energie te besparen, in eigen hand te houden en lokaal op te wekken. Eendracht heeft samen met ongeveer 100 energiecoöperaties in het Noorden een eigen energiebedrijf genaamd Energie VanOns. Zij werden al drie jaar op rij tot groenste energieleverancier uitgeroepen door de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE.

Informatie over deelname aan het project is beschikbaar op www.groenestroomdelen.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten