Wijk Westerdraai stuurt raadsleden een brief met vraag om hulp

Appingedam – Sinds 1 augustus voert de wijk Westerdraai actie voor veilige en duurzame huizen. De bewoners van de Derk Boermastraat, Karel Doormanstraat, Westerkade en Lisstraat willen niet dat hun huizen versterkt worden maar willen sloop nieuwbouw in vergelijkbare stijl.

De bewoners vinden het kapitaalvernietiging als de huizen alleen maar versterkt worden en er niet geïnvesteerd wordt in het verduurzamen van de huizen. De wijk Westerdraai stuurt de raadsleden daarom een brief met de vraag om hulp.

Brenda Stijkel, namens actiegroep strijders voor sloop. “De gemeente maakt nu het verduurzamingsprobleem een individueel probleem. Maar het is natuurlijk een collectief probleem. In het klimaatakkoord staat dat de gemeente verantwoordelijk is voor de warmtetransitie. De EU zegt ook dat overheden moeten inzetten op energiebesparingen. Wij willen dat de gemeente voor ons opkomt. Daarom vragen we of ze hun verduurzamingsbudget voor ons willen inzetten. En als er te weinig geld is om dat bij het Rijk en de NAM weg te halen. Shell wil toch ook iets doen aan de verduurzaming? Laat ze maar eens iets terug doen voor ons en de toekomst van onze kinderen”.

De actiegroep hoopt op een positieve reactie van de raadsleden. Zij willen ook graag tijdens de raadsvergadering hierover met de raadsleden in gesprek.

Back to top button