10.1 C
Delfzijl
13 mei 2021 01:26

Wethouder Usmany spreekt met vrijwilligers die helpen met het begeleiden van statushouders

Appingedam – Op woensdag 11 oktober 2017 heeft er een lunchbijeenkomst plaatsgevonden met alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de begeleiding en ondersteuning van statushouders.  Ze zijn namens de burgemeester van Appingedam, de heer A.W. Hiemstra, welkom geheten door wethouder A. Usmany-Dallinga.

In haar toespraak heeft de wethouder haar opperste waardering uitgesproken voor het vele vrijwilligerswerk dat wordt uitgevoerd.

In Nederland is de opvang van vluchtelingen centraal geregeld. Op het moment dat men een verblijfstatus krijgt, moeten gemeenten hard aan het werk om passende woonruimte te zoeken. Na verhuizing naar een eigen woning,  is het van belang om de integratie en participatie een centrale plaats te geven. Statushouders kunnen op deze manier sneller op eigen benen staan en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Om dit te realiseren hebben wij elkaar hard nodig en is samenwerking van groot belang. De inzet van vrijwilligers is hierbij onmisbaar. Zij begeleiden de statushouders op verschillende leefgebieden. Mede door deze actieve benadering worden problemen in een vroegtijdig stadium gesignaleerd.

De vrijwilligers bieden een luisterend oor en verlenen psychosociale steun, zodat de statushouders in de gelegenheid zijn de kracht in zichzelf te hervinden en anderen weer te leren vertrouwen. Deze belangrijke bezoekjes aan en contacten met deze mensen maken mogelijk dat zij kennis maken met onze cultuur.

Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor statushouders en helpen hen een nieuwe toekomst op te bouwen in Nederland. Vrijwilligers doen ontzettend veel waardevol werk. Zij zetten zich, soms ook op een niet zichtbare manier, in om de wereld een stukje beter, gezelliger of veiliger te maken.

Mw. Usmany-Dallinga benadrukte tijdens de afsluiting van de lunchbijeenkomst dat vrijwilligerswerk enorm wordt gewaardeerd. “Namens de gemeente Appingedam wil ik jullie bedanken dat jullie dit al die tijd hebben gedaan voor de nieuwe inwoners van Appingedam.”, aldus de wethouder en overhandigde hen bloemen als blijk van waardering.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten