Jeugdsoos Flits uit Loppersum en Keetpop uit Leermens genomineerd voor provinciale vrijwilligersprijs

Groningen – Er kan weer gestemd worden voor de provinciale vrijwilligersprijs. In de categorie Jeugd zijn genomineerd het Jeugdsoos Flits uit Loppersum en Keetpop uit Leermens. In de categorie Zorg Stichting Nieuw Nabuurschap en Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn, beide uit Groningen. In de categorie Leefbaarheid, Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen en Colourful Bedum. En in de categorie Sport, Tennisclub Nienoord uit Leek en Basketbalvereniging Millwings uit Winschoten. Stemmen op de genomineerden kan tot 30 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs2017.

De winnaars krijgen een cheque van 3.000 euro. Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikt de prijzen uit op maandag 11 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Jeugd

Al meer dan 25 jaar biedt Jeugdsoos Flits een veilige plek aan de jeugd. Zo’n 25 vrijwilligers jonger dan 25 jaar organiseren allerlei activiteiten, van disco en sporttoernooien tot knutselmiddagen. Keetpop is een kleinschalig muziek- en kunstfestival dat met zo’n 50 vrijwilligers al zeven keer georganiseerd is voor meer dan 1.000 bezoekers tegen lage kosten in een optimale sfeer.

Zorg

Stichting Nieuw Nabuurschap biedt een zingevende dagbesteding aan mensen met een langdurige psychiatrische problematiek. Zoals de belasting- en paperassentoko, waarbij 35 cliënten honderden andere cliënten helpen met de administratie. Vrijwilligers van multicultureel vrouwencentrum Jasmijn biedt activiteiten aan Chinees, Arabisch en Turks sprekende ouderen, gericht op het verminderen van eenzaamheid.

Leefbaarheid

Wijkbedrijf Selwerd is een organisatie voor en door bewoners. Ze werken samen aan het verbeteren van de leefomgeving, gericht op deelnemen aan de maatschappij, boorbeeld met de Buurttaxi en het buurtrestaurant.

De vrijwilligers van Colourful Bedum organiseren activiteiten voor nieuwe dorpsbewoners die geïmmigreerd zijn, zoals fietslessen en de winterloop en de internationale catering bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Sport

Tennisclub Nienoord heeft zo’n 400 leden waarvan ruim een vijfde actief is. Deze vrijwilligers zetten zich daarnaast ook in voor anderen in de samenleving, zoals met een tennisprogramma voor vluchtelingen.

Bij Basketbalvereniging Millwings (sinds 1978) is veel aandacht voor de ontwikkeling van de jeugdleden. De jeugdtrainers en -coaches zijn NOC*NSF-gekwalificeerd en er wordt samengewerkt met MBO-opleidingen.

Back to top button