Wethouder Joostens opent zaterdag expositie en opgeknapte fietstunnel

Delfzijl – De afgelopen maanden heeft een groep jonge graffiti artiesten uit Delfzijl, geoefend op hun graffiti kunsten. Dit hebben ze gedaan onder leiding van Klaas Lageweg een graffiti artiest uit Groningen. Het project is ontstaan door een samenwerking van jongerenwerk Cadanz Welzijn en DeClick. De graffiti-groep heeft een aantal maanden geoefend in de Balticparkflat. Op zaterdag 15 mei heeft de groep een eindproduct neergezet op de fietstunnel tussen het Vestingpark en het Wilhelminapark in Delfzijl.

Zaterdag 29 mei zal wethouder Meindert Joostens de opgeknapte tunnel en de expositie dag openen. Deze opening vindt plaats om 12.00 uur bij de fietstunnel. De jongeren die mee hebben geholpen aan het project laten dan hun werken zien aan belangstellenden. Dit gebeurt uiteraard coronaproof.

Het doel van de opening van de fietstunnel en expositie dag is, dat de graffiti-groep hun werk kan laten zien en hiermee willen ze meer aandacht vragen voor de creatieve ontwikkeling van jongeren in de gemeente Eemsdelta en omgeving. Het is belangrijk dat jongeren zich creatief kunnen ontwikkelen.

Back to top button