Welzijn op Recept gestart in de gemeente Loppersum

Loppersum – Stichting Welzijn en Dienstverlening is in opdracht van de gemeente Loppersum van start gegaan met Welzijn op recept, een manier om mensen met psychosociale klachten ondersteuning op maat te bieden. Deze ondersteuning wordt kortdurend gedaan in plaats van medicijnen of een verwijzing naar een specialist. Na een verwijzing van een huisarts of praktijkondersteuner kunt u samen met de welzijnscoach aan de slag om te onderzoeken of er een passende activiteit gevonden kan worden zodat u zich weer beter gaat voelen. Voor welzijn op recept is dus een goede samenwerking tussen de huisartsen en praktijkondersteuners aan de ene kant en de welzijnscoach aan de andere kant nodig. In de gemeente Loppersum is Marleen Mulder vanaf 1 juni aan de slag gegaan met iedereen die doorverwezen wordt naar de welzijnscoach.

Samen met haar gaan de cliënten in gesprekken onderzoeken of er iets gevonden kan worden om actief mee aan de slag te gaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om wekelijks sporten, iets creatiefs doen, vrijwilligerswerk of aansluiten bij een eetclub. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van al bestaande activiteiten met als doel om een betekenisvol en gezond leven te krijgen. Aan deze gesprekken met de welzijnscoach zijn geen kosten verbonden. Deelname aan de activiteiten zullen wel kosten met zich meebrengen die door de betrokkene zelf moet worden vergoed.

Mocht u interesse hebben in welzijn op recept, neem dan contact op met Marleen Mulder via 06 – 5161 7443 op maandag t/m donderdag. Ook kunt u aan uw huisarts vragen om een verwijzing.

Back to top button