Weer een medaille voor Bart Hol op Pre-Games Berlijn

Loppersum – Tijdens de Special Olympics Pre-Games 2022 in Berlijn heeft oud Lopster Bart Hol zijn eerste grote wedstrijd open water gezwommen. En met succes. Bart zwom de finale van de 1500 meter in een derde tijd. Goed voor Brons. 

De zwemwedstrijd werd gezwommen in het water van het regattaparcours Berlin-Grünau. Dit is een wedstrijdveld in het zuidoosten van Berlijn. Hier vonden de eerste officiële zeilregatta’s plaats in 1868 en de eerste roeiregatta op de baan vond plaats in 1880. Het was ook de locatie voor de roei- en kanowedstrijden van de Olympische Spelen van 1936 en deze week het water voor de open water zwemwedstrijden van de Special Olympics Pre-Games Berlijn 2022.

Woensdag won Bart met de estafetteploeg van team NL nog een gouden medaille in het SSE Zwemstadion van Berlijn op de 4 x 50 meter vrije slag, tijdens de Pre-Games. Vandaag een geheel Nederlands podium bij de 1500 meter open water zwemmen. Brons voor Bart Hol, zilver voor Colin Degenaars en goud voor Lars Jacobsen.

“Dit voelt als twee keer Goud”

“Voor de eerste keer een finale open water zwemmen op een groot evenement en dan brons winnen! Fantastisch.” Aldus Bart Hol. “Ik was erg zenuwachtig, vooral toen ik de veel-te-kleine witte badmuts van de organisatie niet op mijn “dikke kop” kreeg en we al naar de start moesten. De eerste 250 meter van de wedstrijd kon ik nog goed meekomen en daarna kwam ik in de flow en heb ik mijn eigen wedstrijd gezwommen. Het was een prachtig evenement en om met Goud en Brons weer thuis te komen, voelt voor mij als twee keer goud! Dit smaakt naar meer.”

Vrijdag zal Bart nog de sluitingsceremonie bijwonen bij de Brandenburger Tor en zaterdag zal team NL terugkeren naar Nederland.

Back to top button