9 C
Delfzijl
13 mei 2021 23:05

Vraagelkaar brengt mensen met elkaar in verbinding

Wagenborgen – Warme verbindingen voor Vraagelkaarlid Sylvia (59) is vanaf het begin lid van Vraagelkaar. Ze heeft een huis dat ze open stelt voor projecten die aansluiten bij haar interesses: rust, ontspanning, verbinding en zingeving. Haar huis T’Huys in Wagenborgen biedt onder andere logies, ontbijt en Tai Chi Tao lessen. Vraagelkaar bracht Sylvia in contact met andere bijzondere, creatieve en behulpzame mensen.

Zo zocht Sylvia naar schapenwol voor haar creatieve uitingen. Ze plaatste een oproep op Vraagelkaar. Marika (44) gaf aan dat ze nog bruine schapenwol had liggen die Sylvia mocht gebruiken. Sylvia bood als bedankje tweemaal een massage aan en nog steeds spreken de dames af en toe af. Ook neemt Sylvia nu eenmaal per maand de coördinatie van Marika over bij de handwerkbijeenkomst voor ouderen in eigen dorp.

Een andere ontmoeting die via het platform van Vraagelkaar tot stand kwam, was met Peter (56). Sylvia zocht iemand om haar te helpen in de tuin en Peter was bereid om daar een handje bij te helpen. Op een zondagmiddag maakten de twee kennis en werd er gesproken over het werk, kinderen en het leven in het algemeen. Voordat ze aan de slag gingen met de tuin, werd er eerst samen gegeten, Sylvia had heerlijke wraps gemaakt. In ruil voor het werk liet Sylvia Peter kennis maken met Tai Chi Tao. Het bleek toch niet te zijn wat Peter zocht. Aan het einde van de avond ontdekten ze dat Peter wel geïnteresseerd is in klankschalen. “Het waren twee plezierige en voedende ontmoetingen. Zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Sylvia.

Een andere waardevolle verbinding ontstond tussen Sylvia en Harriet. Harriet (64) was op zoek naar hulp om een aantal dozen naar zolder te verplaatsen, omdat ze zelf met een kruk loopt. Sylvia kwam langs om Harriet te helpen en voor een vriendenreünie van Sylvia bakte Harriet een heerlijke taart. Omdat ze beiden creatief zijn, nam Sylvia Harriet mee naar een open viltcafé in Loppersum.

Sylvia attendeerde ook Ria op het bestaan van Vraagelkaar. Ria heeft inmiddels haar vraag gesteld.

Naast de leuke contacten die ze opdeed via vraag elkaar, geniet Sylvia ook elke keer van het Vraagelkaarcafé. Hier zijn voor haar steeds weer mooie verbindingen tot stand gekomen.

Over vraagelkaar

Vraagelkaar is een positieve beweging vol sprankjes geluk en iedereen kan meedoen. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan. Via Vraagelkaar.nl komt u in contact met mensen uit de buurt. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen!

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten