4.3 C
Delfzijl
8 mei 2021 10:06

Eerste optreden van de Bluesdaddies in Delfzijl bij Cafeteria Rex

Delfzijl – Een ‘must’ voor de echte bluesliefhebber. Zondagmiddag 26 maart treden de Bluedaddies op in de zaal van Rex in de Waterstraat in Delfzijl. Het is de eerste keer dat de Bluesdaddies optreden in Delfzijl.

Bluesdaddies spelen authentieke blues in een akoestische en/of licht versterkte setting. De prachtige gitaarpartijen van Marinus Elzinga en Peter Krabbenbos worden versterkt en afgewisseld met de snerpende bluesharp en het rauwe stemgeluid van zanger Gerard “Uncle G” Julsing.  Daarnaast ondersteunt Peter met zijn bas en speelt Marinus naast gitaar ook dobro. Alles met elkaar zorgt dit voor het authentieke blues geluid.

Afgelopen december is de eerste CD uitgebracht, getiteld Old Friends. De naam slaat enerzijds op de nummers van de CD: Er worden o.a. nummers vertolkt van bluesmeesters uit het begin van de vorige eeuw zoals Big Bil Broonzy, Robert Johnson, Son House en Bo Carter. Anderzijds slaat de titel op de  50-jarige onderlinge muzikale vriendschap tussen de bandleden. Gerard en Marinus zijn 50 jaar geleden begonnen in Big Deal. Gerard en Peter speelden onder andere samen in Bluestrain en Uncle G. Marinus Elzinga is in Delfzijl en omstreken vooral bekend omdat hij in de destijdse fameuze band Second Skin speelde.

De aanvang is om 16.00 uur. Kaarten liggen vanaf nu voor vijf euro per stuk te koop bij Cafeteria Rex in Delfzijl. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan via 0596-851902.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten