Voorwaardelijke celstraf geëist tegen 55-jarige vrouw wegens brandstichting

Groningen – De officier van justitie heeft donderdagmorgen tegen een 55-jarige vrouw uit Farmsum een voorwaardelijke celstraf van negen maanden geëist. De vrouw hoeft de cel niet in als zij de komende vijf jaar geen brandstichting meer pleegt.

Dit deed ze wel op 16 januari vorig jaar in haar woning aan de Helling in Delfzijl. Nadat ze de gordijnen in de brand had gestoken ging de vrouw op bed liggen, ze was onder invloed van alcohol. Omwonenden ontdekten de brand op tijd, wel moesten bewoners van tien woningen tijdelijk naar een ander onderkomen.

De toegesnelde brandweer redde de vrouw uit haar slaapkamer, ze had inmiddels rook ingeademd en had ademhalingsproblemen. Ze riep tegen de brandweermannen dat ze haar moesten laten liggen.

De vrouw bekende voor de rechtbank dat ze de gordijnen in haar woning in de brand had gestoken. Dit deed ze omdat ze erg depressief was en een einde aan haar leven wilde maken. Ze zou vaak om hulp hebben geroepen, maar nooit hebben gekregen. Op dit moment krijgt ze hulp in Farmsum. De officier wil dat de vrouw dit voortzet en geen alcohol meer drinkt.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bekijk ook: Gewonde bij woningbrand aan de Helling in Delfzijl

Back to top button