Gewonde bij woningbrand aan de Helling in Delfzijl

DelfzijlDe brandweer van Delfzijl heeft vrijdagavond een bewoonster uit haar appartement gehaald, nadat er brand was uitgebroken. De brand aan De Helling werd om 20.00 uur gemeld en al snel bestond het vermoeden dat er nog een persoon in de brandende woning zou zijn.

Na aankomst van de brandweer ging daar uiteraard de eerste aandacht naar uit. Toen de reddingspoging gelukt was, is de bewoonster overgedragen aan het personeel van de ambulance die inmiddels ook ter plaatse was.

Vervolgens is de brand in de woning geblust. Het vuur was vrij snel onder controle. De bewoners van een tiental andere appartementen in het complex werd gevraagd tijdelijk hun woning te verlaten; zij werden opgevangen in een nabij gelegen gebouw. Na een uitgebreide naverkenning van het complex konden deze woningen in de loop van de avond weer worden vrijgegeven.

De vrouw is met rookinhalatieklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”true” album_id=”30″]Back to top button