Voedselbank Eemsdelta luidt de noodklok nu inzamelingsacties bij supermarkten niet door kunnen gaan

Delfzijl – De inzamelingsactie van Voedselbank Eemsdelta bij de plaatselijke supermarkten in de gemeente Eemsdelta kan dit jaar niet doorgaan in verband met corona. Om toch hulp te kunnen geven, vraagt de voedselbank nu om financiële donaties.

Met het geld dat Voedselbank Eemsdelta op deze manier inzamelt, kunnen ze zelf producten voor de cliënten worden gekocht worden. Dat is dringend nodig, want er wordt een toename van het aantal hulpvragen verwacht. Dat heeft te onder andere te maken met een versoepeling van de aanvraagvoorwaarden voor een voedselpakket per 1 januari. Ook de aanhoudende coronacrisis en de hogere energietarieven en inflatie zijn van invloed.

,,Voldoende redenen dus om ons ook financieel te ondersteunen’’, aldus de oproep van Voedselbank Eemsdelta. Doneren kan via de website www.voedselbankeemsdelta.nl of door een gift over te maken naar NL80 RABO 0122 2957 30 ten name van Stichting Voedselbank Eemsdelta. ,,We bedanken iedereen bij voorbaat héél hartelijk voor hun donatie’’, zo laat de hulporganisatie weten.

Voor alle cliënten iets extra’s
Eén van de zuivelproducten die de voedselbank heel weinig ontvangt is kaas. Maar dankzij MF Shipping Group uit Farmsum ontvingen ze voor elk huishouden, die van de voedselbank een voedselpakket ontvangt, een stuk heerlijke kaas. De kaas werd met korting uitgeleverd door Kaashuis Wrongel. Op de foto de symbolische overhandiging door Ingrid van MF Shipping Group aan de nieuwe voorzitter Voedselbank Eemsdelta Jan Oolders. Verder ontvangen alle cliënten een kerstpakket, aangeboden door een actie van Unilever en diverse sponsoren.

Back to top button