fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Verkoop nieuwbouwkavels Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen van start

Wagenborgen – Woensdag 31 maart 2021 start de verkoop van elf nieuwbouwkavels op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen. De elf kavels zijn verdeeld over twee locaties op het terrein: locatie De Burcht en locatie Nieuw-Hebron.

Inschrijven voor een kavel
De inschrijving voor de nieuwbouwkavels start op woensdag 31 maart en eindigt op woensdag 21 april 2021. Na de inschrijfperiode wordt bekeken wie zich hebben ingeschreven en voor welke kavels.  Mocht voor een bepaalde kavel meerdere mensen zich hebben ingeschreven, dan wordt er geloot. De loting wordt uitgevoerd door de gemeente, onder leiding van een onafhankelijke notaris. Een eventuele loting vindt plaats op 29 april 2021. Inschrijvers ontvangen zo spoedig mogelijk de lotingsuitslag. Wethouder Pier Prins: “Met trots starten we woensdag met de verkoop van de kavels op het Groot Bronswijk-terrein. Deze nieuwbouwontwikkeling biedt belangstellenden een nieuwbouwkavel in een parkachtige omgeving. Er is bij het verkavelingsplan veel aandacht geweest voor de bestaande groene ruimtelijke structuur. Een mooie parel in het Eemsdelta nieuwbouwaanbod. Ik wens de belangstellenden veel succes in hun keuze!”

Verkoopbrochure
Voor de verkoop van de nieuwbouwkavels heeft de gemeente een verkoopbrochure opgemaakt. Deze verkoopbrochure is zowel digitaal als fysiek te ontvangen. Heeft u interesse dan kunt u de verkoopbrochure opvragen bij het team Vastgoed via kavels@eemsdelta.nl of via het telefoonnummer 140596.

Nieuwbouwproces
De toenmalige gemeente Delfzijl (nu Eemsdelta) heeft in januari 2020 de twee locaties De Burcht en Nieuw-Hebron gepresenteerd als nieuwbouwlocatie. Geïnteresseerden konden hierop hun belangstelling kenbaar maken en zijn samen met de gemeente gaan werken aan invulling van de beide locaties. Na een uitgebreid woonwensenonderzoek en schetsbijeenkomsten met de stedenbouwkundige, heeft het college van B&W in december 2020 het definitieve verkavelingsplan vastgesteld. Hierbij is rekening gehouden met de woonwensen, bestaande ruimtelijke structuur, bomen en verkeersontsluiting. Wethouder Jan Menninga: “In Wagenborgen is in 2018 gestart met een gebiedsgerichte aanpak tussen gemeente, het dorp en de maatschappelijke partners in Wagenborgen. In gezamenlijkheid met de partners is gewerkt aan een visie voor het Groot Bronswijk-terrein. Met belangstellenden is de definitieve invulling voor de particuliere nieuwbouwkavels verder uitgewerkt tot een verkavelingsplan. Dit verkavelingsplan sluit aan op de vastgestelde visie en inrichtingsplan voor het Groot Bronswijk-terrein.”

Herontwikkeling Groot Bronswijk-terrein
Het Groot Bronswijk-terrein is een begrip in Wagenborgen en omstreken. De geschiedenis gaat terug tot 1873 toen de Vereniging tot Christelijke Liefdadigheid werd opgericht. De vereniging richtte zich op de opvang en verzorging van zowel lichamelijk als geestelijk gehandicapten. De instelling heeft circa 130 jaar lang deel uitgemaakt van Wagenborgen. Vanaf 1960 is de naam van de stichting, ter ere van de oprichters, gewijzigd in Groot Bronswijk. In 1992 werd besloten om Groot Bronswijk op te laten gaan in een samenwerkingsverband en de resterende patiënten elders onder te brengen. Groot Bronswijk werd daarmee opgeheven. In 2006 zijn de laatste patiënten verhuisd. In 2018 heeft de voormalige gemeente Delfzijl het Groot Bronswijk-terrein aangekocht voor onder andere de realisatie van een nieuw Kindcentrum. Kijk voor meer informatie over de herontwikkeling van het groot Bronswijk-terrein op www.eemsdelta.nl/grootbronswijk.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer