Uniek concert met Insolitum: Vernieuwende klanken van basklarinet en trombone in De Ent

Hellum – Op zondag 28 mei staat De Ent volledig in het teken van semi-klassieke muziek. Het bijzondere ensemble Insolitum, bestaande uit klarinetiste Femke van den Bergh en trombonist Giordano Mor, presenteert een uniek concert waarbij ze een ongebruikelijke en vernieuwende bezetting van basklarinet en trombone laten horen. Dit duo ontdekte tijdens hun masteropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen de fascinatie voor de samensmelting van deze twee instrumenten en besloot dit verder te verkennen.

Zowel de basklarinet als de trombone hebben een geheel eigen timbre, maar wanneer ze samenkomen, ontstaan er compleet nieuwe klanken. Het repertoire van Insolitum omvat verschillende muziekstijlen, variërend van klassiek en jazz tot tango en pop. Hierdoor biedt het concert een feest der herkenning voor jong en oud, en is het zelfs dansbaar. Het belooft een unieke luisterervaring te worden die voor iedereen toegankelijk is.

Het concert vangt aan om 14:00 uur en zal ongeveer tot 15:30 uur duren. De entree is gratis, waardoor iedereen de kans krijgt om van deze bijzondere muziekervaring te genieten. Het Kunst en Cultuurhuis, gelegen aan het Bovenpad 13 (schuin achter de Walfriduskerk) in Hellum, is de locatie waar het concert plaatsvindt. Kom langs en laat je betoveren door de vernieuwende klanken van Insolitum.

Back to top button