Kampioenen op Open Swiss: Nela Košťálová en Lisa Košťálová schitteren in internationaal karatetoernooi

Delfzijl – Afgelopen weekend reisde karateclub Kyôchô af naar Zwitserland om deel te nemen aan de prestigieuze Open Swiss. Dit internationale full contact toernooi bracht meer dan 12 Europese landen samen en het niveau was vergelijkbaar met een Europees kampioenschap. De regels waren duidelijk: alle technieken waren toegestaan, vergelijkbaar met volwassen wedstrijden, zij het met de nodige bescherming. Het was een alles-of-niets situatie, waarbij winst betekende dat men doorging naar de volgende ronde en verlies directe uitschakeling betekende.

De 6 deelnemers van karateclub Kyôchô trainen het hele jaar door voor dit evenement en het is een van de hoogtepunten van het wedstrijdseizoen. De meeste karateka’s namen deel aan beide onderdelen: kata (stijlvormen lopen) en kumite (het echte gevecht met duidelijke regels).

Nela, die vorig jaar nog als tweede eindigde bij kata op de Open Swiss, verbaasde iedereen door de eerste plaats te veroveren met maximale punten. Dit jaar mocht ze ook deelnemen aan een jongvolwassenenklasse, waar ze bijna opnieuw de hoogste score behaalde, goed voor een tweede plaats. Haar zus Lisa stelde ook niet teleur en veroverde eveneens de eerste plaats. Nadia van der Sluis behaalde ditmaal een tweede plaats en Teun Schuiten een derde plaats bij kata.

Bij kumite moest er flink gevochten worden om verder te mogen en dat deden ze met overgave! Nadia, Teun en Lisa Sijtsema behaalden allemaal een fantastische derde plaats. Voor velen was dit een herhaling van hun prestaties van vorig jaar. Martin Kostal, vorig jaar nog de underdog, toonde dit jaar op de mat vastberadenheid en eindigde eveneens verdienstelijk op de derde plaats.

Met maar liefst 9 bekers keerden ze huiswaarts, een droom die uitkwam voor trainers Ferdi en Gaby van der Sluis, evenals hoofdleraren Patrick en Inge Stegenga. Het was een buitengewoon succesvolle en voldoening gevende prestatie voor de hele karateclub Kyôchô.

Back to top button