Uitzend- en detacheringsbureau Central Job groeit door lokaal sterk te zijn

Delfzijl – Sinds een half jaar is Central Job een nieuwe speler in de uitzend- en detacheringsmarkt. Het nieuwe bureau is een landelijke en internationaal bureau voor zowel opdrachtgevers als werkzoekenden.

“We zijn een half jaar geleden begonnen met de samenwerking,” vertelt Wildrik Bulthuis, locatiemanager voor de vestiging Delfzijl. “Central Job is een samenvoeging van RB Werkt , EWO, Wijkom en Meday. EWO heeft een jaar daarvoor RB Werkt overgenomen en is groot in zowel industrie , techniek als facilitair en van oudsher actief in de foodsector. Ze zijn o.a. actief op de luchthaven Schiphol. Wijkom is een bekende speler in de industrie en techniek en is gevestigd in Velsen-Noord voor de poort van TaTa steel. Meday komt uit Beverwijk en heeft jarenlange ervaring in de uitzendbranche. Denk aan de haven van IJmuiden en Tata Steel. Tijdens de Coronatijd vorig jaar hebben we contact met elkaar gezocht. Ook speelde voor ons allemaal de nieuwe maatregelen omtrent de stikstof-en pfas problematiek en daardoor ontstond er veel onduidelijkheid. Uit deze samenwerking is een fusie geboren en sinds 1 juni zijn we Central Job.”

“De fusie biedt aan zowel opdrachtgevers als werkzoekenden een voordeel. Vanuit heel Nederland kunnen we gaan bedienen. Hoewel we een nieuw bedrijf zijn, zijn we niet helemaal nieuw. Voor de fusie droegen we afzonderlijk 20 jaar ervaring in de uitzend- en detacheringsbranche mee. EWO was zelfs één van de eerste uitzendbureaus in Nederland dat internationaal ging.”

“De regio Delfzijl is voor Central Job heel interessant en dat is meteen de reden waarom we hier een locatie hebben gehouden. De Eemshaven en het Chemiepark in Delfzijl is volop in ontwikkeling. Belangrijk is dat je lokaal een aanspreekpunt hebt en zo een goed contact met de opdrachtgevers en de werkzoekenden hebt. Op dit moment hebben we vanuit de locatie Delfzijl 35 mensen aan het werk. We willen doorgroeien naar 100 vaste medewerkers die voor ons bij de opdrachtgevers werken. Voor Central Job werken nu ongeveer 400 mensen.”

“Vanuit Delfzijl bieden we alle soorten werk aan. We zien vooral vraag in de industrie, techniek  en beveiligingssector en aan die vraag kunnen we voldoen. Recent heeft Nobian een contract met Central Job gesloten en zijn we preferred supplier voor hun geworden. De eerste vacature die we van Nobian in portefeuille hebben gekregen is die van Operator in Delfzijl. Ook is er veel vraag naar brandwachten en mangatwachten. Door de vraag is dat ook een specialisatie van ons geworden. Je hoeft geen achtergrond in de techniek te hebben, hetgeen wel fijn is natuurlijk. Waar nodig leiden we de mensen op. Iedereen die voor ons bij een opdrachtgever werkt, heeft minimaal een VCA certificaat. Bedrijven in de regio als Engie, Van Mourik, JPB en Alert weten ons mede daardoor goed te vinden en maken regelmatig gebruik van onze mensen.”

Back to top button